luni, 6 august 2012

sweets for my sweets, sugar for my honey



Inghetata cu banane caramelizate


Banane caramelizare in tigaie, impreuna cu nuci si alune de padure, apoi bagate cateva minute la cuptor. Se serveste fierbinte peste inghetata de vanilie sau de nes. 




Este un desert delicios.


 






Rulada de bezea cu capsuni


Stiu ca nu e frumos, dar recunosc ... mie nu-mi iese niciodata bezeaua de prima data. Imi iese mereu din a2a sau a3a incercare, dar nu pot sa ma dau batuta pentru ca imi place prea mult.


Bezeaua o fac intr-o tava, apoi se ruleaza, umpland-o cu frisca amestecata cu piure de capsuni.


Se serveste rece.
Nu stiu cum sa o numesc, dar o ador. Nu e facuta dupa nici o reteta, probabil ca nu sunt originala, probabil ca exista undeva o reteta pentru bunatatea asta, dar eu o fac dupa imaginatia mea. Iau capsunile, le pisez, bat frisca la care adaug si ceva smantana k sa fie mai groasa, apoi omogenizez si presar bucatele de bezea deasupra. Imi place ca bezeaua sa nu fie tare, sa fie crocanta la exterior si moale in interior.


Imi place sa o servesc intr-un pahar de sampanie, decorat cu zahar, inmuiat in suc de capsuni. MMMmmmmmmm... e perfect pentru o seara a fetelor. Eu am savurat bunatatea mea , cu o prietena, revazand "Breakfast at Tiffany's"...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu